Hesab yaratmazdan əvvəl platformanın şəxsi məlumatların silinməsi ilə bağlı qaydalarını da yoxlamaq istəyirəm. İstifadəçi hesabını bağladıqdan sonra məlumatların nə qədər müddət saxlanıldığı və hansı məlumatların qanuni və ya texniki səbəblərlə saxlanmağa davam etdiyi mənə maraqlıdır. Məxfilik siyasətində bu məsələ aydın göstərilmirsə, platformanın şəffaflığını necə qiymətləndirmək olar? Dəstək xidmətindən əlavə izahat istəmək düzgün yanaşmadırmı?
8 Views

Boş vaxtda internetdə müxtəlif rəqəmsal xidmətləri araşdırmaq bəzən kifayət qədər maraqlı olur. Yeni platforma tapanda mən ilk növbədə onun əsas məlumatlarını oxuyuram və hansı imkanların təqdim edildiyini anlamağa çalışıram. Birbaşa istifadə etməyə başlamaqdansa, əvvəlcə şərtlərə baxmaq mənə daha düzgün görünür. Məlumat axtaranlar ünvanını nəzərdən keçirə bilərlər. Məncə, burada da əsas məsələ istifadəçinin özü üçün məlumatlı qərar verməsidir. Hesab təhlükəsizliyi, istifadə qaydaları və şəxsi məlumatlarla bağlı şərtlər əvvəlcədən yoxlanmalıdır. Sonra artıq platformanın gözləntilərə uyğun olub-olmadığını müəyyən etmək daha asan olur. İnternetdə seçim çox olduğu üçün hansısa bir xidməti hamıya uyğun hesab etmək düzgün olmaz. Mən daha çox əvvəlcə məlumat toplamağın, sonra isə şəxsi ehtiyaclara əsasən seçim etməyin tərəfdarıyam.